HTML

tündér-lala

Pannáról, aki daganatos beteg. Az ő mindennapjairól, életéről, és ezáltal az én érzéseimről, gondolataimról.

Friss topikok

  • peppermint: Isten adja, hogy ezután boldog és egészséges 80-100 év következzen számára! (2011.07.14. 15:53) Panna 5 éves lett...
  • peppermint: Hajrá, lányok! :-))) (2011.07.14. 15:52) Mostanság
  • Anya09: Szia! Örülök nektek, és hogy Pannus élvezi az ovit. Szépen nő a haja, nem sokára ismét szép hossz... (2011.04.22. 19:25) A régóta halogatott helyzetjelentés:)
  • Keszthelyi.Viki: Gratula, Anita! Puszi (2011.03.03. 21:03) Egy kis helyzetjelentés...
  • lakikati: A kis manöken. Jó újra látni Pannát. És milyen szép! Anita neked meg csak gratulálni tudunk (és p... (2011.03.02. 20:30) Fotó

Linkblog

Kemoterápia 1/a

2010.12.30. 15:22 tündér-lala

December 27.-én voltunk a második kezelésen (ami az első kezelés egyik része). Azt leszámítva, hogy megint a fejetlenségbe csöppentünk a II-es klinikán (az ambulancián is megszúrták a vérvétel miatt, az osztályon is megszúrták a kezelés miatt) Pannus vérvételi eredményét jónak minősítették, és megkaphattuk a kezelést. Majd, miután szóltam, hogy esetleg nem kellene-e már a varratokat kiszedni a hátából, kiderült, hogy az amúgy ügyeletes! sebész házon kívül van....Gondoltam, akkor kezembe veszem az ügy irányítását. Felhívtam az I-en a sebészünket, aki készségesen kérte, hogy ha nem okoz gondot!, akkor fáradjunk át hozzá, és ő természetesen kiveszi. Így is lett, P. alig pityergett, és megérkezett  Marcsi, főnővér is, aki hallotta, hogy ott vagyunk, és puszit hozott nekünk. Ennyit a hozzállásról ismét! Mikor hazaértünk, mindketten 2 órás délutáni alvással pihentük ki a nap fáradalmait:)

Sajnos a másnap már nem volt ilyen bíztató. Panna reggel nem akart kikelni az ágyból, nagyon nyűgös volt, fájlalta a pocakját, nem evett, nem ivott semmit. Délelőttre belázasodott, és fél óra alatt nagyon magas láza lett. Kétségbeesve telefonáltam az onkológiára, ahol megnyugtattak, hogy mivel jó volt a véreredménye, így várhatóan "csak" a mellékhatások kezdenek jelentkezni. Egész nap rosszul volt, éjszaka alig tudott aludni, tegnap is folytatódott.

Eszembe jutott egy idézet: a kéz, amely a bölcsőt ringatja, a világot is igazgatja". A lányom, aki csecsemőkorában sem bírta elviselni, ha túlzottan simogattuk, puszilgattuk, most maga kérte ezt. Emlékszem, mikor beteg voltam, az én anyukám is azzal tudott megnyugtatni, ha a homlokomra tette hűvös tenyerét. Néha hihetetlen, hogy most már én teszem ezt.

 A mai nap kicsit eseménytelenebb, már nem lázas, kicsit evett is.Várja a szilvesztert, vettünk a lakás feldíszítéséhez szükséges kellékeket, mert "bulizni" fogunk. Ő egész éjjel ébren szeretne maradni, ami persze nem fog összejönni, de nem ábrándítom ki. Egyszer egy évben (pláne ebben a helyzetben) ez belefér.

BUÉK mindenkinek, magunknak pedig kitartást, erőt, és bátorságot kívánok!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tunder-lala.blog.hu/api/trackback/id/tr292548471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anya09 2010.12.31. 20:06:08

Testvérkém!

Nektek is BUÉK!Nagyon sok erőt kívánok nektek a kemohoz, és remélem Pannus jól viseli, amennyire csak lehet! Egy szebb évet mindannyiunknak!

Puszi: Ádámka, Attila, Hugod

peppermint 2010.12.31. 21:09:06

Szilveszter este van, de ma is gondolunk Rátok! Öleld meg a kicsi lányotokat és szeretgesd sokat! Talán nem tehetsz jobbat és többet, mint ez.
Mindenek előtt is egészséget, boldogságot és sok-sok jószándákú embert, barátot kívánok nektek!
puszi
p

krisz1974 2011.01.02. 19:24:48

Kedves Anita, Pannus, Csaba,
Nagyon sokat gondoltunk rátok az ünnepek alatt, mindig olvassuk a "híreket".
Kitartást, türelmet és egy sokkal boldogabb új évet kívánunk nektek!
Sok puszi,
Kriszti, Peti, Zsófi
süti beállítások módosítása